دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

رجيستري موبايل وظيفه فروشنده است

بازار موبايل

جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱:۰۰


وظيفه رجيستر کردن دستگاه موبايل برعهده فروشنده است؛ خريدار بايد سريال دستگاه مورد نظر را به سامانه همتا اعلام و از رجيستر بودن آن اطمينان حاصل کند اما درنهايت اگر دستگاهي غيرفعال شد، خريدار بايد به استناد فاکتور به فروشنده مراجعه و درخواست حل مشکل کند.

 يک کارشناس حوزه مخابرات و فناوري اطلاعات با اشاره به تاخير چندباره در اجراي طرح رجيستري تلفن همراه اظهار کرد: اقدام سازمان حمايت از مصرف‌کنندگان و مجوزهايي که طي يک سال اخير به شرکت‌هاي وارداتي و خدماتي به جهت ارائه گارانتي اعطا شده و تاخيري که در اجراي رجيستري اتفاق افتاد، مطمئنا به دليل مسائل فني نبود و به دليل مسائل بازاري بود اما اين فرصت را داد تا آن دسته از فروشندگان که کالاي قاچاق در فروشگاه دارند تا قبل از 14 آذر و اجراي رجيستري بفروش برسانند.

وي با بيان اينکه اگر سيم‌کارت داخلي حتي يک بار به مدت يک ثانيه تا قبل از چهاردهم در دستگاهي قرار گرفته و آنتن شبکه در آنها بالا آمده باشد، رجيستر هستند، ادامه داد: سريال اين دستگاه‌ها داخل شبکه ثبت شده است و دستگاه‌هايي که تا پيش از اين تاريخ فروخته شده‌اند، هيچ مشکلي براي خريدار ايجاد نمي‌کند. اما دستگاه‌هايي که پس از چهاردهم به بازار ارائه شده‌اند، يک تعداد مسلما قاچاق هستند و خريدار حتما بايد توجه کند. به محض اين‌که سيم‌کارت را داخل دستگاه قرار ‌دهد، اگر دستگاه قاچاق باشد، يک پيامک براي او مي‌آيد که دستگاه شما تا 30 روز آينده بيشتر فعال نخواهد بود.

منتظر دريافت پيامک نباشيد

اين کارشناس حوزه مخابرات ادامه داد: البته يک راهکار ديگر هم وجود دارد که حتي قرار نيست دستگاه آکبند را روشن کنند، زيرا برخي از فروشنده‌ها ممکن است اين اجازه را ندهند. اينکه سريال دستگاهي که مي‌خواهند بخرند و پشت جعبه نوشته شده را قبل از پرداخت وجه، به کد دستوري #7777* که سامانه همتا اعلام کرده بفرستند و سامانه همان لحظه اعلام مي‌کند که دستگاه رجيستر شده يا جزو دستگاه‌هاي قاچاق است. بنابراين حتي لازم نيست منتظر پيامک باشند، زيرا شايد اختلالي در آن لحظه وجود داشته باشد و پيامک ارسال نشود. در مواردي مشاهده شده که به دليل اختلال پيامک نيامده اما با وجود اين اگر کد دستگاه را در سامانه همتا ثبت مي‌کردند، به درستي به آنها اعلام مي‌شد.

دادخواه با بيان اينکه در بدترين حالت اگر با اين همه تبليغاتي که شده، مشتري هيچ خبري نداشته باشد و بخواهد خريد کند، وظايفي در قبال خريد خود دارد، گفت: يکي از وظايف مشتري اين است که از فروشنده فاکتور بگيرد. ممکن است مشتري سهل‌انگاري کرده، پول پرداخت ‌کند و فاکتور هم نگيرد، در صورتي که اگر مشتري از رجيستري هم خبر نداشته باشد بايد از فروشنده فاکتور بگيرد. پس از 30 روز اگر گوشي از کار افتاد، بايد به استناد فاکتور  به سازمان‌هاي ذي‌ربط مانند تعزيرات يا اتحاديه شکايت و اعلام کند که گوشي رجيستر نيست، زيرا وظيفه رجيستر دستگاه با فروشنده است.

وي ادامه داد: درست است که مسوولان اعلام کردند خريدار بايد اصالت گوشي را بررسي کند، زيرا در صورت عدم اعلام ممکن است درصد شکايتي‌ها بالاتر برود، اما در نهايت کساني که از تمام موارد جا مي‌مانند، بايد به محض اين‌که دستگاهشان غيرفعال شد يا پيامک برايشان آمد، يا هر زمان که چک کردند و مطمئن شدند که گوشي رجيستر نشده، به استناد فاکتور به فروشنده مراجعه و درخواست حل مشکل کنند.

دستگاه‌ مسافران تا 30 روز فعال است

اين کارشناس حوزه مخابرات با اشاره به دستگاه‌هاي مسافران گفت: هر دستگاهي که وارد کشور مي‌شود، اگر سيم‌کارت‌اش زيرمجموعه رومينگ و براي کشور خودش باشد مشکلي ندارد، اما اگر بخواهد از اپراتورهاي داخلي ما خدمات بگيرد، به صورت پيش‌فرض دستگاهش تا 30 روز کار مي‌کند و پس از 30 روز از کار مي‌افتد. ما بايد نگاه آماري به موضوع داشته باشيم. نمي‌توان به خاطر چند نفر قوانين را عوض کرد. از بين 100 درصدي که وارد کشور مي‌شوند، 97 درصد کمتر از يک ماه از کشور خارج مي‌شوند. پس قانون را بر اساس 97 درصد مي‌چينيم و آن سه درصد هم بايد خود را با قانون وفق دهند.

دادخواه درباره راهکار براي شخصي که بخواهد بيشتر از 30 روز در ايران بماند، بيان کرد: يک راهکار اين است که مسافر عوارض گمرکي دستگاه را پرداخت کند، زيرا دارد يک دستگاه تلفن همراه وارد کشور مي‌کند که مي‌خواهد بيش از حد مجاز از آن استفاده کند، در آن صورت دستگاهش هميشه در ايران رجيستر شده است. يا اين‌که بعد از 30 روز از سيم‌کارت کشور خودش و از خدمات رومينگ بين‌الملل در داخل ايران استفاده مي‌کند.

منبع: ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو